sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Lapsi- ja perheasiainnneuvosto Mäntsälään

Lapsi- ja perheasiainneuvosto


Mäntsälässä oli suuri päivä torstaina 27.5.21. Kuntaan perustettiin - voisi sanoa ehkä lopultakin - Lapsi- ja perheasiainneuvosto. Minut valittiin sen puheenjohtajaksi. Kiitos luottamuksesta! 

Lapsi- ja perheasiainneuvoston puheenjohtajuus on mieleinen tehtävä, mutta kyllähän se täytyy myöntää, että jännittää myös miten asiat alkavat sujua. Meillä on hyvä porukka ja asiantuntemusta löytyy monelta alalta. Yhteistyöllä asiat sujuvat aina paremmin kuin yksin. Tykkään myös, että tämä neuvosto on järjestöpohjainen ja meillä on myös nuorisovaltuuston edustaja mukana. Näin voimme tehdä yhteistyötä nuortenkin kanssa. 



Lapsivaikutusten arviointi


Yksi tulevan neuvoston tehtävistä on erään neuvoston jäsenen sanoin - katsoa päätöksiä lapsivaikutusarvioinnin silmälasien läpi. Hyvin sanottu. Aikaisemmin Mäntsälän kunnassa ei ole katsottu lapsivaikutusarviointeja kovinkaan tärkeiksi edes silloin, kun päätöksillä on ollut suoraan vaikutusta lasten elämään. Se on tietenkin ollut väärin ja näin ei pitäisi toimia. Neuvoston tehtävänä onkin seurata päätöksen tekoa ja valvoa, että asiat hoidetaan niin kuin niitä pitäisi hoitaa. 



Lapsi- ja perheasiainneuvoston tehtävänä näen myös, että se on ikään kuin äänitorvi lapsille, nuorille sekä heidän perheilleen. Siksi on tärkeää, että neuvostossa on eri yhdistyksistä edustajia. 


Uskon, että paras tuotto yhteiskunnalle on sijoittamalla lapsiin. Heissä on tulevaisuus. He ovat tulevia veronmaksajia. Heihin kannattaa sijoittaa. Lasten hyvinvointi on tärkeää, mutta heidän perheidensä hyvinvointi on ainakin yhtä tärkeää. Jos aikuiset voivat hyvin, lapsetkin voivat. Huonovointisuus heijastuu aina eteenpäin ja siksi on tärkeää, että kaikki saavat apua ja jos tarvitaan terveydenhuollon palveluita niin on tärkeää, että se on oikea-aikaista ja oikeanlaista. Nämä kun ovat kunnossa meillä kaikilla on hyvä olla ja elää yhdessä. 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti